zondag, oktober 02, 2005

 

eten

Deze week aten we bijna geen enkele keer kip met rijst. Maandag aten we niet op Santa Martha omdat we een middagje vrij kregen van Cristina en aten we dus brood. Dinsdag had Nalda (de vrouw van de cantine) kottelete gemaakt met rijst waardoor allerlei groentjes waren vermengd. Echt lekker! En woensdag kregen Jambo, een typisch gerecht van hier. Een soort soepje met vlees en vis erin verwerkt. Het was van een groente, jambo genaamd, en het zag eruit als preisoep met linzen en bonen. En net alsof er kaas in zat want er kwamen slieren vanaf wanneer je er een lepel van at, een beetje een plakkende boel dus. En het smaakte echt vies! Trudy kreeg haar portie echt niet binnen en kreeg iets anders. Ik at het mijne wel gedeeltelijk op, tot ik ongeveer wel vol zat. Gelukkig kregen we er ook funchi bij, een mengeling van geplet meel, wat wel lekker was. En erna een ijsje om toch nog wat lekkers binnen te krijgen. Donderdag hadden we dus kaas gemaakt en reed Ries met ons om brood voor erbij. Later hoorden we dat Nalda speciaal voor ons rijst met warmoes erdoorheen gemaakt had (een soort spinazie) en dus gingen we onze portie ophalen voor 's avonds. En met gehaktballetjes erbij. 's Avonds aten we samen een portie op en de rest is voor vanavond. Vrijdag werden we uitgenodigd op een maaltijd voor alle helpers van Siman di Cultura. Daar was het wel kip met rijst (hoe origineel) maar wel lekker en gezellig. Iedereen was in blije stemming en dat maakt alles goed he! En gisteren hebben we in Willemstad gemengde brochette gegeten met frietjes op restaurant. Een ander weekje dan anders qua eten dus, maar t deed ons deugd, we kunnen er nu weer tegen om volgende week weer veel kip met rijst te krijgen!

Comments:
Bon dia Vullu,
Aki mi ta!

En nu mijn vertaalkunsten (hm):

Goeiemorgen allemaal,
Hier zijn ze heel lief/zijn het allen schatten.
Het is heel warm/heet.
Van maandag tot vrijdag werken we op St.Martha.
Onze collega's waren allen lief en wij hadden veel plezier met hen/wij passeerden veel mooie momenten met hen.
Gisteren maakten we kaas.
In het weekend gaan we veel zwemmen.
???ik heb niet verdiend om naar huis te gaan???
???misschien ga ik niet meer???
Een zoen voor allen,
Veerle!!!

Zeg dat ik mn best deed hé!!!
Hoeveel punten verdien ik nu...???

XXX
 
Dag Veerle,

Ik vernam van je pa dat je ouders deze week op bezoek kwamen. Doe hen maar de groeten op z'n Zuidamerikaans en zorg dat ze zich amuseren!
Van eten gesproken, ik maak vanavond lekkere spaghetti klaar. De ingrediënten ken je wel, zeker.
Nog veel leuke en leerrijke momenten.

LuCaS (Vanden Abeele)
 
het tweede zinnetje is verkeerd en je laatste zinnetjes ook..
even beter je best doen voor die dus en wie weet haal je wel de hoofdprijs binnen!
groetjes
 
maare
k denk trouwens dat je al de hoofdprijs van meeste commentator zal behalen, dus dan is dat misschien al een troost voor als je ni de beste vertaling hebt neergezet... want filip die doet t wel erg goed z'n best hoor!
 
Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?