zaterdag, oktober 22, 2005

 

zaterdag 22 oktober

Bon tardi tur hende,
Het is zaterdagmiddag en we hebben nog niets gedaan behalve op het gemak thuis gezeten en mijn boek uitgelezen. Intussen al twee boeken uit gelezen die mama mee had, De Da Vinci Code en een boek van Aspe. Maar mijn boekenhonger is nog niet gestild....

Woensdagavond zijn we gaan kijken of we een studentenpakket konden krijgen en dat kon met ons stagecontract. Het was meer een reclamestunt voor een organisatie die buitenlandse stages organiseert en op deze manier reclame maakt. Het pakket bevatte een aantal tijdschriften en een paar bonnen voor winkels, cafe's en restaurants. Niet ter waarde van de beloofde 500 gulden, k denk dat dat voor iedereen samen was. Tenzij je al die bonnen effectief gebruikt, dan kom je er misschien wel aan. Maar ik dus niet :)
Donderdag op Santa Martha schaapjes proberen te redden van de dood. Er worden momenteel veel lammetjes geboren, maar veel dieren sterven aan een onbekende ziekte. Zo sterven er vele moederdieren en daardoor ook een aantal lammetjes. Maar ook andere dieren sterven op mysterieuze wijze... Volgende week komt de dierenarts eens kijken en een mestonderzoek doen. In de hoop dat het iets oplevert. Zo waren er donderdag 3 lammetjes zonder moeder, die we kunstmelk hebben gegeven. Van een ander zwak diertje (want vele lammetjes worden erg zwak geboren, ondanks dat de moederdieren wel redelijk kloek staan) hebben we de mama gevangen en het lammetje aan de tepel gezet. Hem een beetje geholpen met drinken dus, want hij kon ni op z'n pootjes staan en geraakte dus niet tot aan de tepel. 's Middags zagen we dat er nog 5 nieuwe diertjes geboren waren, waarvan er wel vier sterk leken. We ontsmetten de navelstreng (want dat is een grote infectieweg) en gaven de andere kleine stakkers nog wat melk. Maar voor 3 van de diertjes vrees ik het ergste. Na het lange weekend zal er van hen niet veel meer overschieten vrees ik...
Want vrijdag was een algemene vrije dag. Dag van de Antillen en dus was iedereen vrij! We genoten door op het gemak wakker te worden. Met een boekje, en het zwembadje in de tuin kan je lekker genieten. En we maakten biefstuk klaar waardoor we nog meer genoten! 's Middags kwamen we naar de stad en gingen ook lekker zwemmen.
Straks gaan we ook nog even zwemmen want het weer is hier nog steeds zalig! Terwijl jullie liggen te rillen van de koude genieten wij nog steeds van de volle zon en meer dan 30 graden. Het heeft intussen alweer een week niet meer geregend en dus is het erg warm en droog. Ook is er niet veel wind en naar het schijnt heeft dat te maken met de orkanen in de buurt die onze wind meenemen. Geen herfst, regen of koude bij ons, geen dikke wollen truien of regenjassen, enkel een zonnenhoedje en een bikini en meer hebben we hier niet nodig. Hoewel een beetje koelte wel lekker zou zijn, af en toe... net zoals een zoektocht naar nootjes in het bos, wat ik dus wel begin te missen.....!

Comments:
Ach Mol, geloof het of niet, ik ben echt wel blij dat jij nu zo'n onstilbare boekenhonger hebt ... hèhè, 't doet deugd an mien herte, eindelijk!!!!!!!!!!!!!!!

En dan die lammetjes. Schapen en vogelpest.. da gaat nie samen zeker? Dus dat zal het wel niet zijn dan... Maar daar begint jullie vee-opleiding : kan je eindelijk je verstand laten werken!!!
En dat je die bloekes van lammetjes daar achtergelaten hebt, het hele lange weekend.. kon je ze nie mee smokkelen naar huis? Op jullie grasveldje? Kon je de beestjes in het oog houden, moest Cristina 't gras nie meer komen afrijden (als je moeder-schaap ook meenam toch), en kon je je niet vervelen!

En dat romantisch nootjes zoeken in het bos .. hadden jullie daar geen kalebassen en kokosnoten voor het rapen, in jullie bos? Niet meer kontent met grote noten, 't moeten nu kleine zijn...
Mensen hé, da zijn toch rare beestjes hoor!

Maar nog enkele weken geduld, en je kan in je pelsen frak rondlopen, op zoek naar mooie blaadjes en nootjes...
 
ik had de optie om de schaapjes mee te nemen nog overwogen maar trudy heeft het uit mijn hoofd gepraat...
dan konden we niets meer doen vant hele weekend behalve babysitten op die ukkies. en onze lieve buren zouden ons ook niet met open armen ontvangen hebben vrees ik....
 
Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?